image

“Merks mājas” svin spāru svētkus projekta “Mežpilsēta” II kārtā

2024-04-12 |

Nekustamo īpašumu attīstītāja “Merks mājas” godalgotais dzīvojamo namu projekta “Mežpilsēta” II kārta nosvinējusi spāru svētkus. Noslēdzot nozīmīgo būvdarbu posmu, atbilstoši tradīcijām, notika simboliskā vainaga uzlikšana uz topošās ēkas jumta konstrukcijām. Ēku plānots nodot ekspluatācijā jau šī gada rudenī.


“Spāru svētki ir īpašs brīdis būvniecības procesā, kad tiek svinēta liela un nozīmīga cikla – ēkas augstākā punkta un karkasa būvniecības – noslēgums. Šobrīd ēka ir redzama pilnā apmērā un jau pēc pāris mēnešiem projekts tiks nodots ekspluatācijā un kļūs par mūsdienīgu, praktisku un ērtu mājvietu mūsu klientiem. Paldies visai komandai, kura ar savu nerimstošo darbu rūpējas par projekta realizāciju un nepārtrauktu uzlabošanu! Tikai kopīga darba rezultātā spējam rast jaunus risinājumus, piemēram, zemgrīdas apkures izbūvi visos dzīvokļos, kas ne tikai samazinās dzīvokļu enerģijas patēriņu, bet arī nodrošinās daudz patīkamāku dzīves vidi ikdienas lietošanā,” stāsta Mikus Freimanis, “Merks mājas” valdes loceklis.

 

“Mežpilsētas” II kārtas ietvaros top A klases energoefektivitātes dzīvojamais nams ar 47 funkcionāla plānojuma 2-4 istabu dzīvokļiem, platībā no 44 līdz 82 kvadrātmetriem, ar pilnu iekšējo apdari. Ēkā paredzētas koplietošanas un privātas noliktavas, kā arī pagrabstāvā tiks izbūvēts ap 60m2 liela koplietošanas telpa ar plašu āra terasi. Pie ēkas atradīsies bērnu spēļu laukumi un lapenes, kā arī āra auto stāvvietas. Teritorija būs iežogota, ar video novērošanu.


“Esmu gandarīts, ka, pateicoties profesionālās komandas entuziasmam, augstai atbildības sajūtai, mērķtiecībai un degsmei par darāmo darbu, būvniecība norit raiti un pēc plānotā grafika. Pateicos visiem projektā iesaistītajiem par vienotu komandas darbu, lai jau pavisam drīz 47 ģimenes šo ēku sauktu par savām mājām,” dalās Roberts Rēboks, “Merko būve” valdes loceklis.


“Mežpilsētas” projekta I kārta jau paguvusi sevi pierādīt, ierindojoties TOP 3 prestižajā konkursā “Gada labākā būve 2022” nominācijā “Dzīvojamā jaunbūve” un projekta komanda ir pārliecināta, ka augsto latiņu spēs noturēt arī projekta II kārtā.


“Pašlaik projektā jau pabeigta ēkas karkasa nesošo būvkonstrukciju izbūve, ieskaitot jumta parapetu, kā arī pabeigti ārējo elektrotīklu izbūves darbi. Projekta gala stadijā ir inženierkomunikāciju montāža grīdā, grīdas betonēšana un logu montāža, kā arī fasādes siltināšana, kas šobrīd paveikta 50% apmērā. Papildus tam, esam uzsākuši jumta, ģipškartona starpsienu, kā arī ārējo ūdens un kanalizācijas tīklu izbūves darbus,” skaidro Dmitrijs Dmitrijevs, “Merko būve” projektu vadītājs.

 

“Mežpilsēta” atrodas zaļākajā Rīgas apkārtnē – Mežciemā, Hipokrāta ielā 24, Rīgā. Šī mežu ieskautā un mierpilnā apkaime ir kā radīta nesteidzīgai dzīves baudīšanai. Tā ir vieta, kur rast balansu starp dinamisku darbu un kvalitatīvu atpūtu. Viss ikdienas dzīvei un aktīvajai atpūtai nepieciešamais atrodas vien pāris soļu attālumā. Tāpat apkaimē ir ērta izglītības infrastruktūra, kā arī ainavisks Juglas mežs, kur baudīt nesteidzīgas pastaigas.

image
image
image