image

“Merks mājas” attīstītie dzīvojamie projekti – visaugstāk novērtētie Latvijā 2022. gadā

2023-08-31 |

Vadošā nekustamo īpašumu attīstītāja “Merks mājas” attīstītie dzīvojamie projekti atzīti par visaugstāk novērtētajām būvēm Latvijā 2022. gadā, saņemot visaugstāko novērtējumu Latvijas būvniecības skatē “Gada labākā būve Latvijā 2022”. Nominācijā “Dzīvojamā jaunbūve” visaugstāko novērtējumu un 1. vietu ieguva nekustamo īpašumu attīstītāja “Merks mājas” projekts “Merks Viesturdārzs” II kārta. Papildus tam projekts tika apbalvots arī specnominācijā “Latvijas LIETASKOKS 2022” kā būvobjekts, kura celtniecībā izmantots visvairāk Latvijā ražoto būvmateriālu. Kā TOP3 “Dzīvojamā jaunbūve” Latvijā novērtēts arī “Merks mājas” projekts “Merks Mežpilsēta”.

“Jau 18 gadus ”Merks mājas” attīsta dzīvojamās mājas un projektus ar skaidru pieeju – uzlabot dzīves kvalitāti. To raksturo izcils funkcionalitātes un estētikas balanss dzīves telpā, labiekārtota un ikdienas dzīvei patīkama vide tuvākajā apkārtnē, un pienesums pilsētvides kopējai attīstībai gan tagad, gan ilgtermiņā. Esam gandarīti, ka mūsu pieeju novērtē gan iedzīvotāji, izvēloties “Merks mājas” projektus par savu dzīvesvietu, gan nozare, atzīstot projektus “Merks Viesturdārzs” un “Merks Mežpilsēta” par labākajiem Latvijā. Mūsu mērķis ir sniegt iedzīvotājiem tieši viņiem piemērotu dzīvesvietu, kas saskan ar viņu dzīves ritumu un vērtībām,” stāsta Mikus Freimanis, “Merks mājas” valdes loceklis. 

“Merks Viesturdāzs” 

Projekts “Merks Viesturdārzs” atrodas Rīgas sirdī jeb “Klusajā centrā”, kas ietver sevī harmonisku, bet vienlaikus arī piesātinātu un iespējām bagātu dzīvi. Jau šī projekta I kārtā iegūtie apbalvojumi apliecināja, ka

kvalitāte, ilgtspēja un apkārtne, ko sniedz šis dzīvojamais kvartāls, ir augstu novērtētas īpašības. Šī projekta radīšanā ir izmantotas jaunākās tehnoloģijas, lai nodrošinātu visu mūsdienīgai dzīvošanai. Elektroauto uzlādes stacijas, A klases energoefektivitāte, kā arī ilgtspējīgi un inovatīvi materiāli, kas nodrošina estētisku vidi, pateicoties to augstajai kvalitātei, tāda saglabāsies daudzu gadu desmitu garumā.

“Merks Viesturdārzs” dzīvokļu īpašniekiem ir nodrošinātas arī “Īpašnieku kuba” priekšrocības, kas piedāvā īpašas iespējas un atlaides Klusā centra rajonā esošajos restorānos, atpūtas vietās, veikalos un ārstniecības iestādēs, dzīvošanu šeit padarot vēl ērtāku un pievilcīgāku.

 “Merks Mežpilsēta”

Projektu “Merks Mežpilsēta” jo īpaši novērtēs ģimenes, kurām svarīgs ir miers, klusums, zaļa un labiekārtota vide, kā arī pilnvērtīgas ērtības. Šis dzīvojamo ēku projekts atrodas vienā no zaļākajām Rīgas apkaimēm – Mežciemā, starp Dreiliņupīti un mežu. Plānojot “Merks Mežpilsētas” vidi, īpaši piedomāts pie tā, lai ikvienam dzīvokļa īpašniekam būtu pieejama arī āra vide – pirmā stāva iedzīvotājiem ir pieejama privāta zaļā zona ar skatu uz mežu vai upīti, savukārt pārējiem dzīvokļiem nodrošināts balkons, uz kura baudīt nesteidzīgu atpūtu. Ņemot vērā cilvēku arvien pieaugošo vēlmi pēc papildu telpām ērtai mantu uzglabāšanai, šī projekta dzīvokļu īpašniekiem cenā iekļauta arī viena privāta noliktava ēkas pagrabstāvā. Ne mazāk svarīgi, ka visas projekta ēkas līdz pat pagrabstāvam ir aprīkotas ar liftu, ikdienu padarot vēl ērtāku un pieejamāku.

Izvērtējot gada labākos projektus, “Gada labākā būve Latvijā 2022”  žūrija gan klātienē, gan skates prezentācijās kopumā izvērtēja 35 finālistus un izvirzīja astoņas nominācijas, kurās labākie objektu radītāji saņēma balvas.

Par “Merks mājas”

“Merks mājas” ir līderis dzīvojamo māju attīstīšanā Latvijā un vairāk nekā 18 darbības gados ir pierādījis savu kompetenci augstvērtīgu dzīvojamo projektu un sabiedrisko ēku būvniecībā. Līdz šim uzbūvēti vairāk nekā 2200 mājokļi ģimenēm visā Latvijā. Realizētie projekti ir kvalitātes garantija vārdos un darbos, ko apliecina arī vietēja un starptautiska mēroga nozares apbalvojumi. Dzīvojamo māju projektos “Merks mājas” ir gan attīstītājs, gan pārdevējs, gan arī garantijas sniedzējs.