image

“Merks Gaiļezera nami” saņem balvu konkursā “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2020”

2021-02-25 |

Ekonomikas ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un žurnāla “Būvinženieris” rīkotajā konkursā “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2020” jaunā projekta “Merks Gaiļezera nami” ēka Gaiļezera ielā 9 ieguva 3. vietu kategorijā “Energoefektīvākā daudzdzīvokļu ēka – jaunbūve 2020”. “Merks” attīstītais un būvētais dzīvojamais projekts “Merks Gaiļezera nami” tika augsti novērtēts arī iepriekšējā gadā, kad ēka Gaiļezera ielā 15 saņēma 2. vietu. 

Šī projekta ēkām ir 9 virszemes stāvi. Ēku ārsienas siltinātas ar 210 mm akmens vati, īpaša uzmanība pievērsta norobežojošo konstrukciju (bēniņu pārseguma, pagraba, jumta) siltināšanai. Arī ārdurvis, logi, balkoni ventilācijas sistēmas izvēlētas un izstrādātas augstas energoefektivitātes nodrošināšanai. Ēkām ir centralizētā siltumapgāde un siltuma regulēšana notiek atkarībā no āra gaisa temperatūras, un to iespējam individuāli pielāgot ar termoregulatoriem. 

Gaiļezera 9 ēkas energosertifikāta dati parāda, ka ēkas koriģētais siltumenerģijas patēriņš apkurei ir 51,05 kWh/m2 gadā, savukārt karstā ūdens sagatavošanai – 10,05 kWh/m2 gadā. Ēka atbilst B klases energoefektivitātei.