image

Dzīvojamais kvartāls “Merks Viesturdārzs” tuvojas noslēguma fāzei

2022-10-18 |

Dzīvojamo māju kvartāls “Merks Viesturdārzs” tuvojas finiša taisnei. Oktobrī ekspluatācijā tika nodota “Merks Viesturdārzs” 2. kārtas ēka, Rūpniecības ielā 27, tikmēr vakar 3. kārtas ēkā, Rūpniecības ielā 33,  tika atzīmēti Kapsulas iemūrēšanas svētki. Kopsummā visās projekta kārtās tiks izbūvēti 353 dzīvokļi un 13 komerctelpas. Kopējā apbūves platība dzīvokļiem un komerctelpām pārsniedz 28 000 m2.

2018. gada nogalē tika uzsākts ambiciozs projekts – jauna, moderna dzīvojamā kvartāla izveide Klusajā centrā. Šobrīd, gandrīz četrus gadus vēlāk, iezīmējas visa projekta kopējās aprises. “Merks Viesturdārzs” ir kļuvis par neatņemamu Rūpniecības ielas sastāvdaļu, ienesot Rīgas pilsētvidē Skandināvu askētiski minimālo arhitektūru. Par augsto iedzīvotāju interesi liecina arī dzīvokļu pārdošanas rezultāti – projekta 2. kārtas ēkā iegādei ir pieejami tikai pēdējie 13 dzīvokļi.

Arī 3. kārtas būvniecības darbi norit raiti un pēc plāna. Vakar, 17. oktobrī tika iemūrēta laika kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Kapsulā tika ievietota īpaši austa grāmatzīme, kurā iestrādātas latviešu spēka zīmes, lai pasargātu mājas iedzīvotājus, dāvātu tiem laimi, veiksmi un gudrību. Tuvojoties 18. novembrim un Latvijas Republikas proklamēšanas dienai, tradicionālās naudas zīmes vietā tika ievietota Latvijas Bankas Kolekcijas monēta “BRĪVĪBAS CĪŅAS”. Šī monēta ir veltīta tiem, kas palīdzējuši izcīnīt Latvijas valstiskumu, neatkarību un turējuši godā brīvību. Kā arī tika ievietota apkaimes attīstības karte, lai nākotnes kapsulas atradēji varētu ieraudzīt, kā izskatās šī pilsētas daļa 2022. gadā.

“Šodien, stāvot pie “Merks Viesturdārzs” 3. kārtas pamatiem, esam gandarīti redzēt paveikto šī projekta ietvaros. Mēs atrodamies pie Rīgas vecākā parka, ar vēl nebijuša izmēra dzīvojamo māju kvartālu Rīgas vēsturiskā centra ietvaros. Mūsu vīzija ir kļuvusi par realitāti un vēlos teikt lielu paldies “RUUME arhitekti” un plašajai “Merks” komandai, kas gadu gaitā ir strādājuši pie tā, lai šis dzīvojamais kvartāls tiktu īstenots dzīvē, ” saka Andris Bišmeistars, “Merks” valdes loceklis un celtniecības direktors.

““Merks Viesturdārzs” apvieno trīs mūsdienīgi saskanīgus kvartālus, kuru sirdī atrodas centrālais laukums un parks, savienojot projekta 2. un 3. kārtas ēkas. Šī projekta centrā ir cilvēks, tāpēc ir svarīgi nodrošināt ne tikai kvalitatīvus, pārdomātus un funkcionālus dzīvokļus, bet arī labiekārtojumu, kur prioritāte tiek dota ēku iedzīvotājiem nevis automašīnām. Šāda projekta realizēšanai ir nepieciešama spēcīga komanda, kuriem vēlos teikt lielu paldies par šī grandiozā projekta īstenošanu!” saka Mikus Freimanis, “Merks Mājas” valdes loceklis. “Mēs esam tikai šī kvartāla attīstības sākumposmā. Jau pavisam drīz 2. kārtas ēkā ievāksies 167 dzīvokļu īpašnieki un šis kvartāls izmainīsies – tas kļūs patiešām dzīvs. Uz tikšanos “Merks Viesturdārzs” pagalmā ar jauniem iedzīvotājiem un jauniem kaimiņiem!”

Projekta arhitekti “RUUME arhitekti” piebilst, ka: “Ar ”Merks Viesturdārzs” 3. kārtas būvniecību, iezīmēsies pabeigta kompleksa kopējās aprises. Projekts rada jaunus ziemeļnieciskus vaibstus Rīgas Klusajā centrā uzstādot jaunu standartu mūsdienīgai dzīvojamai videi pilsētas centrā.”

Par projektu: “Merks Viesturdārzs” – lielākais dzīvojamo ēku kvartāls Klusajā centrā, kur sabalansēta sakopta vide, centra tuvums, apkārtnes vēsturiskais šarms un mūsdienīgs komforts. Šī projekta filozofijas centrā ir cilvēki, kuri te dzīvos. Dzīvokļi būs pieejami ar pilnu kvalitatīvu iekšējo apdari.

Dzīvokļi būs pieejami ar pilnu kvalitatīvu iekšējo apdari, tāpēc nebūs jānodarbojas ar remontdarbiem. Jauno saimnieku ziņā būs patīkamais dzīvokļa iekārtošanas process, piešķirot tam savu raksturu un stilu. Plašuma sajūtu sniegs 2,78 m augstie griesti, balkons, lodžija vai terase.

Otrās kārtas ēka ir nodota ekspluatācijā un jaunie ēkas iedzīvotāji savos dzīvokļos varēs ievākties jau šī gada izskaņā. Patreiz pārdošanā ir atlikuši pēdējie 13 dzīvokļi.  

Trešās kārtas ēkai būs 5 līdz 7 stāvi ar dzīvokļu kopējo platību no 33 m2  līdz 217 m2. Dzīvokļu pārdošanas cena ir sākot no 153 000 Eur. Ēkai būs A klases energoefektivitāte, kas nodrošinās zemākas patērētās enerģijas izmaksas iedzīvotājiem un vienmērīgu temperatūru ēkā pie krasām āra temperatūras izmaiņām. Dzīvokļiem ir plānota zemgrīdas apkure, kā arī katram dzīvoklim būs savs balkons vai terase. Labiekārtotajā pagalmā plānots ierīkot mūsdienīgu bērnu spēļu laukumu. Saviesīgiem pasākumiem “Merks Viesturdārzs” 3. kārtas iedzīvotāji varēs pulcēties plašā 165 m2 lielā koplietošanas terasē, kas atradīsies ēkas 4. stāvā. Terasē plānots ierīkot grillēšanas zonu zem jumta, kā arī atsevišķas atpūtas vietas ar sēdvietām un zaļumiem. Pazemes stāvā tiks ierīkotas privātās noliktavu telpas un autostāvvietas, ko būs iespējams iegādāties par papildus samaksu. Savukārt, ēku 1. stāvā būs ietilpīgas un slēdzamas koplietošanas telpas velosipēdu un bērnu ratiņu uzglabāšanai.

Visi “Merks Viesturdārzs” iedzīvotāji var kļūt par daļu no ekskluzīvā “Īpašnieku kluba”, kas piedāvā “Merks Viesturdarzs” iemītniekiem izmantot īpašas iespējas, atlaides un priekšrocības vairākos desmitos Klusā centra rajonā esošajos restorānos, atpūtas vietās, veikalos un ārstniecības iestādēs.

image
image
image
image
image
image
image
image